Entreprenørskapsfaget på Foss

7683529FAGET ENTREPRENØRSKAP OG BEDRIFTSUTVIKLING PÅ FOSS + LÆREPLANEN

Elever på Foss kan velge 5 timer Entreprenørskap og Bedriftsutvikling i 2. og / eller 3. klasse.

  • I 2. klasse er hovedemnene: entreprenørskap – oppstart – drift.
  • I 3. klasse er hovedemnene: videreutvikling av bedrift – innovasjon – internasjonalisering.

Her er link til læreplanen i faget:

http://www.udir.no/kl06/ENT1-01/Kompetansemaal/?tbm=Vg3___Entreprenoerskap_og_bedriftsutvikling_2%2BEntreprenoerskap_og_bedriftsutvikling_2pettersmartSynes du det virker spennende å starte og drive sin egen bedrift?
I dette praktiske faget vil du få prøve å arbeide i din egen bedrift allerede som skoleelev! Dette faget passer for alle som senere skal ha en jobb, enten som ansatt eller som gründer av eget firma. Vi skal starte opp og drive flere ungdomsbedrifter. Du vil få både praktisk og teoretisk kunnskap om bl.a.:

• Oppstart av bedrift
• Registrering av bedrift
• Forretningsplan
• Budsjett og regnskap
• Markedsføring
• Ledelse og personalpolitikk
• Videreutvikling av bedrift
• Innovasjon
• Internasjonalisering

Vi har pensumbok i faget, men dette er først og fremst et praktisk fag der vi skal prøve ut pensum i praksis. Vi driver forretningsvirksomhet og du vil kunne tjene dine egne penger i bedriften. Skoleåret 2017-18 er det 8 ungdomsbedrifter på Foss, basert på elevenes egne forretningsideer og interesser.

Les mer om oss på www.entreprenørskapsbloggen.no

Faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1 og 2
Du bør ha hatt Entreprenørskap 1, for å velge Entreprenørskap 2. Men det er også mulig å velge bare det ene kurset og ta Entreprenørskap 1 i enten 2. klasse eller 3. klasse.
Entreprenørskap 1: entreprenørskap – etablering – drift.
Entreprenørskap 2: bedriftsutvikling – innovasjon – internasjonalisering.

Muligheter for utenlandstur
Vi har nylig hatt 2-årig støtte fra EU-programmet Comenius, og 2-årig støtte fra EU-programmet Erasmus+, noe som har betydd at vi har hatt et entreprenørskapsamarbeid med skoler i Latvia og Sverige, som vi har vært på besøk hos og har fått besøk av. Tidligere har ulike elevgrupper med entreprenørskapselever fra Foss vært på turer til Sofia (Bulgaria), Stuttgart (Tyskland), Zürich (Sveits), Ilula (Tanzania), Gent (Belgia) og Uppsala (Sverige). Les mer om vårt internasjonale arbeide på www.l2db.eu

Ungt entreprenørskap
Vi samarbeider tett med Ungt entreprenørskap Norge, avdeling Oslo (www.ue.no) som gir oss mye hjelp og tilbyr en rekke relevante kurs i for eksempel kreativitet, nettverksbygging, regnskap, ledelse, markedsføring osv. Vi samarbeider også med næringslivet, bl.a. gjennom skolens Partnerskapsbedrifter og bedriftenes mentorer fra næringslivet. Ungt Entreprenørskap arrangerer også Fylkesmesser og Norgesmesterskap der Ungdomsbedriftene kjemper mot hverandre i ulike disipliner.

377973-7-1256491238562 lille hjelperÅrets entreprenørskapsskole
Det kan også nevnes at Foss vant prisen «Årets entreprenørskapsskole 2014», samt har vært den mestvinnende skolen i Oslo på Fylkesmessen i en årrekke.

Fra ungdomsbedrift til eget aksjeselskap etter Foss
Flere av ungdomsbedriftene har fortsatt som aksjeselskap etter endt skolegang på Foss og flere av våre tidligere elever er nå gründere eller jobber i gründerbedrifter enten ved siden av videre studier / annet arbeid eller på heltid.

Eksamen:
ENTREPRENØRSKAP OG BEDRIFTSUTVIKLING 1: kan ha lokalgitt muntlig-praktisk eksamen ENTREPRENØRSKAP OG BEDRIFTSUTVIKLING 2: kan ha sentralgitt skriftlig eller lokalgitt muntlig-praktisk eksamen.

Entreprenørskapslærer: Eline Hjelle (481 78 737)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *