OneGames!

Sindre Veum Apneseth, Groruddalen.no. Publisert: 11.03.2019 kl 13:40

Entreprenørgruppa OneGames:

Kandidat til entreprenør-NM

Kompisene Manchuthan, Apisan, Vinoch og Thanusan kom til et veiskille og måtte velge mellom idretten og skolen. Dilemmaet til de fire kompisene la grunnlaget for entreprenør-ideen som er aktuell for NM.

Manchuthan Sivarajah (18), Apisan Muruganandan (17), Vinoch Seenivasagam (18 og Thanusan Ilangugarasan (17) er alle fra Groruddalen, men går til vanlig på Foss videregående hvor kvartetten blant annet har entreprenør-faget på timeplanen.

Siden de var små har kameraene vært aktive med organisert idrett og fotball, men mye skolearbeid følte kameratene seg tvunget til å velge mellom utdanning og idrett. Defor sluttet samtlige med organisert idrett, med unntak av Sivarajah som fremdeles spiller for Grorud ILs aldersbestemte lag.

Uansett er alle fire enige i at det er leit at man må velge mellom en hektisk skolehverdag og organisert idrett. Dette la grunnlaget for gruppa OneGames som som tilbyr uorganisert idrett for ungdommer i Oslo.

Oslomesterskap

Konseptet til OneGames har ikke gått folk hus forbi. Ei heller når det gjelder bydeler. Bydel Stovner har blant annet støttet OneGames med kapital på 35.000 kroner for å arrangere turnering i bydelen. Overskuddet fra turneringen og fremtidige turneringer går til videre utvikling av konseptet.

I begynnelsen av mars konkurrerte entreprenør-gjengen i Oslomesterskapet og nok en gang fikk de bevist at konseptet deres er gull verdt. OneGames landet 2. plassen for beste sosiale entreprenør, av totalt 100 skole-entreprenørgrupper. Logoen deres tok desuten 3. plassen, men den gjeveste prisen av dem alle var å sikre seg én av 12 plasser til nominasjnslista til NM. Fem av de 12 nominerte går videre til NM.

NFF på laget

– Vi er jo ungdommer selv og vet hva vi snakker om Vi syns ikke de nåværende tilbudene til ungdommene er gode nok. For å lage turneringer med innhold som passer alle har vi før turneringene markedsundersøkelser så vi kan tilpasse innholdet etter svarene, sier Seenivasagam.

Bydel Stovner har støttet OneGames med penger, mens NFF har bidratt med pokalpremier. Går de videre til NM venter det kanskje en liten pokal på dem også.

– Det føles veldig godt å være med i kampen om en NM-billett. Vi er ganske nye og skal møte andre ungdomsbedrifter, og med utgangspunkt i konseptet har vi en fordel som er fra Groruddalen, smiler Ilangugarasan.

Svartmalt nyhetsbilde

Som nevnt tidligere drev alle fire guttene med fotball og organisert aktivtet i ungdomsårene. På grunn av mye skolearbeid så de seg nødt til å velge mellom utdanningen og idretten, og da falt valget på førstevnte. Kameratene sier de har opplevd at venner fra nærmiljøet har havnet i dårlige miljøer etter at de sluttet idrett.

– Nyhetsbilde av Oslo øst er svartmalt. Vi ønsker å spre idrettsglede og bidra til gode ungdomsmiljøer. Så langt har vi fått veldig gode tilbakemeldinger av folk som sier at dette er godt tiltak, utdyper Ilangugarasan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *