Årets Sosiale Entreprenør er Generasjonsmøtet M!

vinner-1200x798

Fem år etter at Generasjonsmøtet M ble startet som en ungdomsbedrift på Foss, ble selskapet 26. oktober kåret til Årets Sosiale Entreprenør 2016 og vinner 500.000 kroner. – Dette er en fantastisk ære, sier daglig leder Anne Stine Hole og styreleder Christina Væting Nergård.

Generasjonsmøtet M ble kåret til Året Sosiale Entreprenør 2016 under SosEnt-konferansen på Sentralen i Oslo, i regi av Ferd Sosiale Entreprenører. Daglig leder Anne Stine Hole og styreleder Christina Væting Nergård kunne nesten ikke tro at det var sant da de ble utropt som vinnere.

– En fantastisk ære, med så mange sosiale entreprenører som vi var nominert sammen med. Vi var dritfornøyd bare med å være nominert. Å stå her er derfor helt surrealistisk, sier styreleder Christina Væting Nergård.

– Dette er de yngste vinnerne vi noen gang har hatt. Og de har allerede holdt på i fem år, sier juryleder Johan H. Andresen.

Erfarne vinnere

De to gründerne er unge, men har allerede flere års erfaring som bedriftsledere. I 2011 startet de Generasjonsmøtet M for å skape møteplasser mellom eldre og unge, med mål om redusere ensomhet blant eldre og samtidig skape arbeidsplasser for ungdommer.

– Dette er en type vinner vi har vært ute etter. De tilfredsstiller alle kriterier. De fyller et stort behov og har en innovativ løsning, selv om det har vært gjort før. Men her har de tatt ideen og de vet at den funker. Det å redusere risiko er ikke så dumt hvis du skal leve av det og spre modellen. Vi liker høy oppside og lite nedside. Den er skalerbar så det holder, og de har aktivt grepet mulighetene. De har funnet løsninger som dekker flere behov samtidig, og de har funnet ut at det er en betalingsvilje for å dekke det behovet, uttalte juryleder Johan H. Andresen før han utropte årets vinner.

Generasjonsmøtet M tilbyr besøkstjenester til sykehjem og eldre privatpersoner, og ansetter ungdommer mellom 14 og 19 år som besøksvenner. I praksis bidrar de dermed til å redusere avstanden mellom eldre mennesker og samfunnet rundt – en avstand som ofte er en av grunnene til at mange eldre føler seg ensomme og mindre aktive. Samtidig gir det flere ungdommer muligheter til å få seg deltidsjobb.

– Verdig vinner
Truls Nordby Johansen er daglig leder Gammel Nok, som ble kåret til Årets Sosiale Entreprenør 2015. I år har han sittet i juryen, som kåret Generasjonsmøte M til vinnere.

– Generasjonsmøte M er en verdig vinner! Selskapet løfter to store samfunnsutfordringer – ensomhet blant eldre og arbeidsplasser for ungdom – og tilbyr en løsning på begge. Jeg har veldig tro på deres modell, som kan bli økonomisk bærekraftig. Selskapet har et stort potensiale, sier Johansen.

Hans beste råd til de unge entreprenørene er å fortsette «å jobbe steinhardt» for de ideene de tror på.

– Det viktigste er å ikke glemme utgangspunktet for bedriften mens man vokser videre, sier Johansen.

«Griper mulighetene»
I juryens begrunnelse heter det blant annet: «Selskapet tetter en generasjonskløft som i vår tid bare øker. De utløser verdi på begges hånd, den eldre som ønsker besøk og den yngre som får en meningsfull ekstrajobb. Både på institusjoner og hos hjemmeboende eldre er ensomhet et utstrakt problem. Jobbmarkedet for ungdom er ikke stort, og i Generasjonsmøte M får man både en jobb, og en oppgave man kan vokse med.

Det viser seg at sosialt entreprenørskap kan ha gode vekstforhold i skolen, det er denne entreprenøren et eksempel på. Generasjonsmøte M har skalert fra en ungdomsbedrift i skoleregi til profesjonell bedrift på egne ben, og med det vist at de aktivt griper muligheter som dukker opp. Juryen har tro på at selskapet også kan ta neste steg, og på den måten sørge for verdifulle generasjonsmøter i hele Norge.»

Rekordstor konkurranse
Dette er syvende gang Årets Sosiale Entreprenør kåres og det var rekordmange påmeldte til årets konkurranse. Hele 88 søkere hadde meldt seg på innen fristen utløp 1. september 2016.

I tillegg til den gjeve hedersbetegnelsen, vinner Generasjonsmøtet M 500.000 kroner, mens de fire andre finalistene får 50.000 kroner hver. De øvrige nominerte til årets pris var DiamondCare Norge, International Sandwich Brothers, Medarbeiderne og Mindfit.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *