Ida fra Foss var skolebyråd for en dag

Skjermbilde_2014_05_05_kl._10.23.29 IDA

Ida fra DryPal og Anniken  Hauglie, skolebyråd i Oslo

Fredag 25. april tyvstartet Ida Pedersen fra Foss videregående skole, daglig leder i DryPal UB, og skolebyråd i Oslo Anniken Hauglie på Leder for en dag i Oslo denne våren. Ida er en av de lederne i Ungdomsbedrift dette skoleåret som har utmerket seg og som er plukket ut til å få et enda bedre innblikk i en leders hverdag gjennom programmet Leder for en dag.
Leder for en dag arrangeres av Ungt Entreprenørskap og er et av tiltakene for å inspirere unge til å tenke nytt og skape verdier. – Vi i UE Oslo ser for oss at året med Ungdomsbedrift og dagen med skolebyråden inspirerer for videre utvikling av Idas ledertalent forteller rådgiver i UE Oslo Kim Østberg Larsen.

– Gjennom forskning ser vi at deltakelse i Ungdomsbedrift gir unge økt lyst til å ta lederansvar, sier Siv Elin Dammen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oslo. Gjennom «leder for en dag» ønsker vi å inspirere elevene til å velge en leder-karriere. Dagens skoleelever skal utføre jobber som ennå ikke er skapt og løse utfordringer som vi bare ser konturen av. Arbeid med Ungdomsbedrift trener evnen til kreativitet, samarbeid og problemløsning. Dammen forteller at dette vil være nøkkelkompetanser i fremtiden, og at denne kompetansen vil bli like viktig både i offentlig og privat sektor.
Ida fikk følge skolebyråden i Rådhusets bil på vei til skolebesøk på Mortensrud skole. Etter skolebesøk fikk hun følge arbeidet i Rådhuset. Ida forteller at hun hadde en spennende og lærerik dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *