Oppstart av ny virksomhet – Golden Academy Bergen

img2230 inbag solutions

Inbag Solutions ble Oslos beste ungdomsbedrift i 2009, Thea Charlotte Andersen til venstre

Høsten 2008 skulle jeg starte med faget ”Entreprenørskap og bedriftsutvikling” ved Foss vgs. Jeg husker jeg lenge gikk og lurte på hva i all verden jeg skulle finne opp for noe. Jeg har aldri ansett meg selv som noen oppfinnertype og visste ikke helt hvor jeg skulle begynne. Den første oppgaven vi fikk var å finne et problem i hverdagen som vi skulle løse.

Etter timen var jeg på vei ut av B-oppgangen for å rekke bussen. Rett før jeg får åpnet døren begynner telefonen min å ringe. Jeg prøve desperat å finne mobilen i den overfylte veska mi. Til slutt ender jeg med godt over halvparten innholdet spredd utover steintrappa. Jeg hadde funnet mitt hverdagsproblem og funnet forretningsidéen til Inbag Solutions UB.

Etter oppdagelsen av hvor lett det var å finne hverdagsproblemer har jeg blitt levende opptatt av innovasjon. Dette engasjementet har fått sitt utløp i mange sammenhenger, i alt fra rørstrukturer til vaktsystemer, som tilhører min hverdag i Luftforsvaret. En annen lidenskap jeg har hatt hele livet er utdanning og det å formidle kunnskap til andre. Jeg har jobbet som trener, instruktør og har bidratt som privatlærer og hjelpelærer flere steder.

På UE Oslos jubileumssamling i desember i fjor hadde jeg gleden av å høre Shafi Adan (gründer og daglig leder av Golden Academy) snakke om innovasjon innenfor privatundervisning. Endelig så jeg en mulighet til å kombinere min interesse for entreprenørskap med kunnskapsformidling. Jeg oppsøkte ham direkte etter foredraget med et ønske om å bidra med et eller annet. Mer definert enn det var det ikke. Etter et to dager langt ”jobbintervju” og en intens biljardduell fikk jeg tilbud om jobben som avdelingsleder for Golden Academy Bergen. Dette betydde at jeg måtte starte opp en helt ny avdeling i Bergen, med det samme konseptet, men på min egen måte.

På forespørsel fra Eline vil jeg gjerne dele mine erfaringer med oppstarten av en slik avdeling gjennom flere tematiserte innlegg på entreprenørskapsbloggen. Jeg håper dere synes det er like spennende som meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *