Fosselever i Uppsala

bilde Uppsala

Entreprenørskapselever fra Belgia, Sverige og Norge

Fra 3. – 7. mars dro 10 entreprenørskapselever fra 3. klasse på Foss med lærer til Kunskapsgymnasiet i Uppsala. Der traff vi våre samarbeidspartnere fra Uppsala og Gent i Belgia. Besøket var en del av vårt 2-årige entreprenørskapssamarbeide med Belgia og Sverige. Vi har fått støtte fra det europeiske utdanningsprogrammet Comenius for å reise til hverandre og utveksle erfaringer om å drive ungdomsbedrift og lære om hverandres bedriftskultur i perioden 2013-2015. Samarbeidet passer godt med «internasjonalisering» som er et av tre hovedtemaer i læreplanen.

På programmet sto blant annet foredrag og workshop om å holde kort «åpningspitch» (informasjon) om ungdomsbedriften, besøk hos telefonselskapet 3 Sverige og ikke minst deltagelse en hel dag på entreprenørskapsmessen i Uppsala sammen med belgierne og 160 svenske ungdomsbedrifter.

bilde messe Uppsala

Mathilde (til venstre) og Ida fra AOOS på stand i Uppsala

Det ble også litt tid til sosialt samvær i løpet av besøket, alle elevene og lærerne hadde et hyggelig middagstreff på en sportsbar i Uppsala med en uformell konkurranse i biljard, dart og shuffleboard. Vi fikk også svenske kjöttbullar til lunsj i kantinen på Kunskapsgymnasiet og smakte svenske fastelavnsboller, Semla, som viste seg å inneholde både krem og marsipan. Takk for oss, dette var inspirerende både for lærere og elever! Neste gang vi treffes er på en konferanse i Belgia i november.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *