På festival i Riga med 17 entreprenørskapselever fra Foss!

Entreprenørene fra Foss

Fra mandag 3. april til torsdag 6. april var 17 entreprenørskapselever fra Foss i Latvia, på Riga Internasjonale Ungdomsbedrift Festival! Det passet spesielt godt for oss siden ett av tre hovedemner i pensum er INTERNASJONALISERING.

Fra Gamlebyen i Riga

Ingen av elevene hadde vært i Latvia før, så det var spennende både å se byen Riga og å  møte 105 andre ungdomsbedrifter fra 13 ulike land!

Katedralen i Riga

Inntrykket var at Riga jo er veldig nær Oslo, kun (1time og 50 min flytid) og ganske likt på mange måter (vi fant både Narvesen, Den Norske Bank og Rimi med jevne mellomrom) men også ulikt kulturmessig. Så våre ungdomsbedrifters tjenester og produkter var ikke nødvendigvis så enkle å selge i Riga, men det var viktig og interessant lærdom for oss!

Festivalprogrammet

  

Sentralmarkedet i Riga                                              Rigas toppmoderne bibliotek

 

Høytidelig åpning på festivalen                             Bedriftene hadde stand på Domina kjøpesenter

i hadde med oss disse fem ungdomsbedriftene fra Foss:

Lucio som selger sykkelvest med blinklys på ryggen for å være tryggere i trafikken. De erfarte at produktet måtte settes ned fra kr. 499 i Oslo til kr. 299 i Riga, men likevel syntes folk det var dyrt. det er heller ikke så mye fokus på syklister (vi så ingen sykkelfelt) og trafikksikkerhet i Riga som i Oslo.

Eldre@nett som hjelper eldre i Norge med å lære ulike datatjenester. I Latvia er de ikke på langt nær så digitale som oss, så det virket ikke som om dette var så stort problem for eldre der.

Vi hadde også med Utekjøkkenet som leier ut lokaler på St. Hanshaugen, noe som det av naturlige årsaker ikke er så aktuelt å markedsføre i Latvia.

Men mange fattet interesse for produktet til Nordlux, som er en blomsterpotte som ved hjelp av en sensor lyser rødt når blomsten behøver vann og grønt når den har fått vann.  Dette produktet er for tiden under utvikling.

Usefoods produkt er en App som skal bidra til at vi kaster mindre mat, ved at man lager matretter ut fra hva man har i kjøleskapet. Man taster inn matvarene man har og så kommer forslag til oppskrifter fra Appen. Men dette produktet var heller ikke så forståelig for latvierne, som tydeligvis ikke har et så stort problem med kasting av mat, som oss i Norge.

  

Entreprenørskapsgjengen spiser lunsj på åpningsdagen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *