Christina hadde 19 ansatte i sin ungdomsbedrift da hun gikk på Foss

christina1-175x260@2x

Christina Væting Nergård, daglig leder og styreleder i Generasjonsmøtet M AS

Denne artikkelen er sakset fra Ungt Entreprnørskaps årsmelding 2014:

«Ungdomsbedrift var trolig den viktigste, og også den mest spennende, delen av min videregående utdanning. Gjennom Ungdomsbedrift har lært hvordan jeg kan starte en vellykket virksomhet, og å ha tro på mine egne talenter.»

I 2010 var jeg med å starte Ungdomsbedrift. Ideen var å hjelpe norske ungdommer under myndighetsalder til å få sin første arbeidserfaring. Vi laget nettsiden www.jobbunder18.no, hvor arbeidsgivere kan annonsere. Siden da har vi samarbeidet med McDonalds Norge og Manpower for å gi ungdom jobber. Nettsiden hadde på det meste omlag 7000 unike registreringer. Christina har nå trukket seg ut for å arbeide med nye prosjekter.

Året etter var jeg med å starte M UB. Vi opplevde at det var stor avstand mellom beboere på sykehjem og samfunnet utenfor, spesielt ungdom. Denne avstanden har primært oppstått fordi de eldre har sin bakgrunn og erfaring fra en tid da de deltok aktivt i samfunnet. Samfunnet utvikler seg i høyt tempo uten deres deltakelse, og det er vanskelig for dem å følge utviklingen av psykiske, fysiske, tekniske og praktiske grunner.

For å prøve å løse denne utfordringen, begynte vi å ansette våre egne venner i videregående skole, slik at de kunne besøke forskjellige aldershjem og lære mer om beboerne og deres historier. Da jeg gikk i 3. klasse hadde vi på det meste 19 ansatte. Vi skapte et møtested mellom to generasjoner som sjelden samhandler.

Prosjektet ble en stor suksess og jeg og min partner, Anne Stine Hole, etablerte Generasjonsmøtet M AS som aksjeselskap året etter. I dag har vi omlag 15 ansatte mellom 14 og 20 år som arbeider på ulike sykehjem i Oslo-området, hvor de unge og de eldre gjør sosiale aktiviteter sammen en gang i uken. Sommeren 2014 ga vi i tillegg 16 ungdommer sommerjobb.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *