Christian Schultz Music

10298677_10152451655205729_7950874907090200949_n

Musikk har alltid vært en stor del av livet mitt, helt siden mamma tok meg til pianotimer som 6-åring. Da jeg valgte entreprenørskap ved Foss VGS høsten 2010, var valget klart. Bedriften skulle fokusere på unge norske artister og ble opprettet som et plateselskap, men jeg ble aldri helt fornøyd med den bedriften. Derfor valgte jeg en annen retning da jeg skulle starte mitt siste år på Foss VGS, nemlig egenprodusert musikk og salg av dette. Nå hadde jeg litt produseringserfaring fra før og det var russ som var hovedmålgruppen.

Det at jeg var russ selv samme året hjalp mye når det gjaldt å komme i kontakt med potensielle kunder. Bedriften ble en suksess med pris på Fylkesmessen, samt et økonomisk overskudd som få førsteårsbedrifter kunne matche. Da året var over, la jeg bedriftsetablering på hyllen, men da jeg fikk en kickstart inn i musikkbransjen høsten 2014, tok jeg valget og opprettet et enkeltmannsforetak. Økonomiutdannelsen jeg holder på med per dags dato på NMBU kom også godt med.

For min del var det grunnleggende at jeg brant for det jeg drev med, ellers kan det bli tungt å komme seg videre fra etableringsfasen. På Foss hadde jeg mulighet til å arbeide med dyktige musikere, noe som gjorde nettverksbyggingen enklere. Nettverk er et nøkkelord , men kommer ikke av seg selv. Jeg har måttet arbeide hardt med de personene som jeg samarbeider med i dag, og har ukentlig kontakt med med mange noe som har utviklet seg til vennskap på tvers av landegrenser. Har du først fått en kontakt er det viktig å vedlikeholde, for du vet aldri når du kan få bruk for han eller hennes hjelp igjen.

To gode tips som har fungert for meg:

  1. Brenn for det du driver med. Det betyr ikke at du skal gi deg med en gang noe ikke er like interessant, for det er alltid noe som du ikke brenner like mye for. Men hvis du ser på helheten og det er noe du virkelig liker, kjør på!
  2. Bygg et nettverk! Ikke vær redd for å ta kontakt med folk. For min del har det vært essensielt, da jeg samarbeider med plateselskaper i USA og Frankrike, samt artister fra hele verden!

Lykke til videre i arbeidet, og ikke glem at det skal være gøy:)

https://www.facebook.com/ChristianSchultzMusic

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *